warning: Creating default object from empty value in /var/www/vhosts/drupalnieuws.nl/httpdocs/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

"Inline editing is een marketing gimmick"

karen-dries-wysiwyg-discussie.jpg

In haar keynote presentatie op DrupalCon Portland 2013 noemde content strateeg / UX expert Karen McGrane inline editing in Drupal 8 een marketing truukje om Drupal als een gebruikersvriendelijk systeem te promoten. Zij is echter van mening dat een inline editor voor beheerders een obstakel kan vormen om werkelijk te begrijpen hoe content binnen Drupal is opgebouwd.

Drupal Commerce vs Ubercart

drupal_commerce.jpg

Er blijven steeds minder redenen over om een nieuwe webshop met Ubercart 3 (of Magento) te bouwen aangezien Drupal Commerce in rap tempo volwassener wordt met steeds meer features en uitbreidingen in de vorm van contributed modules. Het relatief nieuwe Drupal Commerce is dan ook na anderhalf jaar op meer Drupal 7 websites geïnstalleerd dan Ubercart 3 (20.296 tegenover 19.6132).

Opassen met PHP snippets in nodes

php-snippet-for-developers.jpg

Op fora worden nog wel eens PHP codes uitgewisseld om bijvoorbeeld een, actuele tijd in een block te plaatsen of een block of view in een node weer te geven. De Drupal Core ondersteunt deze PHP snippets wanneer de PHP filter module is geactiveerd en voor het gebruikte "text format" PHP is geactiveerd.

Boek recensie: Drupal for designers

drupalboekrecensie.jpg

Afgelopen juli publiceerde O'Reilley Media het boek Drupal for Designers, geschreven door Dani Nordin, oprichtster van Zen Kitchen en auteur van Design and Prototyping for Drupal.

Discussie: Drupal frontend vs backend ontwikkelaar

drupalfrontend.jpg

Op groups.drupal.org stelde gebruiker Katy5289 afgelopen week de vraag of front-end developers ook custom modules moeten kunnen coderen. Blijkbaar leeft deze kwestie nogal gezien de vrij uitgebreide discussie die er op volgt.

Drupal vs Wordpress vergelijkingen

drupalvswordpress.png

John Hannah van Friendly Machine werkte naast Drupal het afgelopen jaar ook veel met Wordpress en heeft op basis van zijn ervaring met beide systemen een vergelijking geschreven.

Georgia.gov en waarom grote websites (niet) voor Drupal kiezen

georgiagov.png

Voor een artikel op Govtech.com zijn o.a. enkele medewerkers van Phase2 geïnterviewd over Drupal adoptie binnen overheidsinstellingen. Uit het artikel komt naar voren dat Drupal met name veel te danken heeft aan de keuze van het Witte Huis voor Drupal (whitehouse.gov). Dit heeft bij veel andere instellingen binnen de sector twijfels over schaalbaarheid en vooral veiligheid weggenomen.

Boek recensie: Drupal 7 Business Solutions

Drupal 7 Business Solutions.png

Drupal 7 Business Solutions beschrijft op uitgebreide wijze hoe ondernemers functioneel gebruik kunnen maken van Drupal. Je wordt geholpen bij de bouw van een website tot aan het opzetten van een kalender en een slideshow.

Het boek is geschreven door Trevor James en Mark Noble en gepubliceerd door Packt Publishing. Trevor James schreef al eerder het boek Drupal Web Services en Mark Noble publiceerde Drupal 7 First Look.

Drupal en Wordpress zijn wel concurrenten

drupalvswordpress.png

Tenminste, dat is de visie van John Hannah van Friendly Machine. Hannah is het daarmee niet eens met de tegenovergestelde opvatting van Dries Buytaert, die herhaaldelijk heeft aangegeven dat Drupal zeker kan leren van Wordpress, maar dat hij Wordpress niet als concurrent ziet.

Open source vs closed source

open source.png

Misschien twijfel je nog of je voor open source moet gaan met je nieuwe project. Misschien weet je alleen nog niet hoe je je baas moet overtuigen. Laat je in beide gevallen inspireren door de presentatie "Why open source matters" van Jeff Eaton, die hij hield op Do It With Drupal 2011. Hij legt hierin uit hoe je op een verantwoorde manier voor open source kunt kiezen.