warning: Creating default object from empty value in /var/www/vhosts/drupalnieuws.nl/httpdocs/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Drupal 7 best practices

drupal-logo-2-1430571957.png

Heather James van Acquia deelt in deze serie een lijst van veelgemaakte fouten bij het opzetten van een Drupal website.

In dit eerste deel gaat ze in op de do's and don'ts als het op de architectuur van een website gaat. Want hoe voorkom je dat een project een onoverzichtelijke brei wordt van content types, velden, modules en views-lijsten.

Alles over Drupal 8

alles over drupal 8

Nog een paar maanden en dan komt de eerste officiële Drupal 8 versie uit. Nu al verschijnen er dagelijks artikelen over nieuwe features, handleidingen en gebruikerservaringen.

Op worden interessante informatie bronnen omtrent Drupal 8 verzameld zodat iedereen een goed beeld kan krijgen van wat ons aan het einde van het jaar te wachten staat.

Wil je gemakkelijk op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen omtrent Drupal 8 ga dan naar www.AllesOverDrupal8.nl.nl.

Drupal viert 13-jarig bestaan!

drupalcake.jpg

Er is er 1 jarig en dat is Drupal! De allereerste Drupal release was op 15 januari 2001, nu 13 jaar geleden.

Ter ere hiervan wordt er vandaag een Drupal 8 sprint georganiseerd waarvoor iedereen uiteraard van harte is uitgenodigd.

Kwam je hier terecht op zoek naar een verjaardagsmodule? Die vind je hier: Birthdays module

De status van Drupal 8: nieuwe release cycle en de vervanging van de overlay

releasecycle.jpg

Drupal 8 maakt goede vorderingen, het core team brengt tegenwoordig elke maand een nieuwe alpha versie uit en versie 6 is inmiddels te downloaden. Multilanguage is hierin zo goed als af en de vervanging van de overlay module - een knop die je vanuit de administratie pagina's op elk moment kan terugbrengen naar de laatst bezochte 'normale' pagina - is ook geïmplementeerd.

Acquia op een na snelst groeiende bedrijf Noord-Amerika

2009_09_05_Dries_Buytaert.jpg

In de lijst van snelst groeiende technologiebedrijven in Noord-Amerika in de afgelopen 5 jaar - de Deloitte's Technology Fast 500 - neemt Acquia de tweede positie in met een groei van 84.171%.

DrupalPro Development Desktop

virtualbox.jpg

Indien je een lokale ontwikkelaars omgeving nodig hebt die moet overeenkomen met je productie omgeving kun je behoorlijk wat tijd kwijt zijn met het configureren hiervan, ook als je werkt met kant en klare pakketten zoals Xampp of Wampp.

Er is mogelijk een beter alternatief in de vorm DrupalPro Development Desktop, een voorgeconfigureerde Virtual Box image die meer compatibel met Drupal zou moeten zijn als andere oplossingen.

Drupal.org offline wegens overstap naar Drupal 7

drupal 404 not found

Een "404 not found" gekregen bij het bezoeken van een project pagina op Drupal.org? Dat klopt, Drupal.org is namelijk offline wegens onderhoud. De website draaide nog altijd op Drupal 6 en er wordt al geruime tijd gewerkt aan een Drupal 7 versie, die vandaag (31 oktober) online gaat. Tot die tijd is Drupal.org down.

Een hele dag online voor een migratie klinkt misschien overdreven, maar Drupal.org is een veelomvattende website waarop alle Drupal modules worden gehost en onlangs werd de mijlpaal van 1 miljoen gebruikers nog bereikt.

DrupalCon komt in 2014 naar Amsterdam!

drupalconadam.png

Markeer 29 september tot 3 oktober alvast in je agenda van 2014 want dan vindt het grootste Drupal evenement opnieuw in Amsterdam plaats.

"DrupalCon Amsterdam is the first EU DrupalCon ever held in the same city twice, and for a good reason! Home to 174 different nationalities, Amsterdam is a true melting pot of cultures. The city has a remarkably compact centre with many interesting locations within walking distance. In addition to its fascinating mixture of cultures, Amsterdam offers a nice blend of business and pleasure.

Backdrop: reden voor paniek?

backdrop.png

Hét nieuws binnen de Drupal community de afgelopen week was de aankondiging van Backdrop, een eerste echte Drupal 7 fork.

Backdrop richt zich op gebruikers en ontwikkelaars die op dit moment gebruik maken van Drupal 6 of 7 en niet zitten te wachten op de ingrijpende veranderingen in de architectuur die Drupal 8 met zich meebrengt, maar tegelijkertijd wel willen profiteren van de nieuwe features van versie 8 zoals een betere interface en WYSIWYG en Views in core.

Top 100+ Drupal websites in Nederland

top-drupal-websites-nederland.jpg

Benieuwd welke populaire Nederlandse websites zijn gebouwd met Drupal? Op Burtnoix.co.za zijn de best scorende websites voor verschillende CMS systemen verzameld en per land inzichtelijk gemaakt, zo ook de meest bezochte Drupal websites in Nederland.

Het Nederlandse rijtje met 100+ populaire Drupal websites bevat o.a. RTLnieuws.nl, Spitsnieuws.nl, Intermediar.nl, Computeridee.nl, Bright.nl, Vandale.nl, Consuwijzer.nl en Bibliotheek.nl.