Wat te verwachten van Frontend United?

Frontend United

Vandaag klinkt het startsein van DrupalCon Denver. Wij Europeanen kunnen ons ondertussen verheugen op Frontend United, een drie-daagse Drupal bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam van 20 t/m 22 april. Inmiddels zijn er 9 sessies bekend.

Op de eerste dag, een vrijdag, kun je zelf actief aan de slag gaan met een training over Drupal 7 layout en Theming, een workshop responsive images / lazy loading en een Sprint (wat voor één is nog niet bekend).

Zaterdag vinden er sessies plaats over designen met Drupal 8, het wel of niet gebruiken van responsive grids, waarom usability niet onderschat moet worden, de mogelijkheden van HTML5 in relatie tot video, tips om efficiënte HTML en CSS te schrijven voor Drupal en tot slot een sessie over het implementeren van de nieuwste technologieën zonder dat dit te koste gaat van de toegankelijkheid.

Op de zondag wordt begonnen met een nog bekend te maken workshop en daarna volgen sessies over hoe je jouw CSS opmaak op orde houdt met behulp van de principes van Object Oriented CSS, het succesvol toepassen van web-fonts / Responsive Typography en ten slote over hoe je de Drupal frontend bij kan laten blijven bij alle html5/css3/responsive "awesomeness".

Let wel, er worden de komende weken (waarschijnlijk) nog meer sessie bekend gemaakt. Een ticket bestellen kost €65, aan de deur betaal je €120.