Drupal community evenementen: de trends in 2011

Drupal Camps

Jam, de Community Affairs Manager medewerker bij Acquaia, blikt terug op een succesvol jaar op het gebied van Drupal community evenementen en vat de trends samen.

Jam meldt dat Acquaia dit jaar sponsoring verzorgde voor meer dan 70 Drupal Camps, Drupal summits, DrupalCons en andere Drupal evenementen in Amerika, Zuid-Amerika, Azie, India, Europa en Africa. Bekijk hier een overzicht in Google Maps van alle evenementen in 2011.

Een van de drie trends die Jam zag ontstaan was dan ook de uitbreiding van Drupal evenementen naar continenten buiten Amerika en Europa. Misschien wel mede door het fanatieke PR werk dit jaar van Dries Buytaert, de oprichter van zowel Drupal als Acquaia.

Een andere trend is de groei in specialistische evenementen waarbij bijvoorbeeld een community van designers, ondernemers of ambtenaren hun eigen Drupal evenement organiseren.

Tot slot steeg ook de frequentie van bepaalde evenementen. Op sommige locaties werden meerdere Drupal Camps per jaar gehouden.

In de Benelux waren er officiƫle Drupal evenementen in de vorm van de Drupal Summit in Genk en de DrupalJam in Amsterdam. Daarnaast zagen we ook zelfstandige initiatieven zoals Diner with Drupal, de Drupal Tech Talk, Drupal User Group (DUG) meeting, en Kroegmeet.